­ KIZILCIK TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Kızılcık Tarhana Çorbası - Bolu

Malzemeler: 1 kase kızılcık tarhanası su 1 diş sarımsak tuz tereyağı

 

Kızılcık tarhanası yapılışı : Taze kızılcıklar yıkanır, bekletilerek yumuşaması sağlanır. Yumuşayınca ezilerek süzgeçten geçirilir. Marmelat gibi koyu kıvama gelince unla karıştırılarak hamur yapılır ve hamur küçük parçalara ayrılır. Güneş almayan ortamda altı üstü biraz kurutularak ezilir ve ufalanması sağlanır. Bez torbalara konularak çorba yapılacağı zaman tüm malzemeler kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Görüntülenme Sayısı : 1718    Eklenme Tarihi : 02 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2017 Salı