­ BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI | Kültür Portalı

Bolu Usulü Patates Çorbası - Bolu

Malzemeler: 4 adet patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı un 1 yumurta Sıvıyağ, tuz, su Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı Toz kırmızı biber

 

Hazırlanışı: Patatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ konur. İnce ince doğranan soğanlar kavrulur, patatesler sotelenir. Sarımsak da eklenir. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un biraz su ile çırpılır. Yumuşayan patateslere yavaş yavaş ilave edilir. Tuzu da konur. 5 dakika daha pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülür. Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Görüntülenme Sayısı : 2281    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi