­ MUDURNU SARAY HELVASI | Kültür Portalı

Mudurnu Saray Helvası - Bolu

Mudurnu ilçemize özgü olup ülke çapında tanınan bu üründür. Mudurnu ‘da üretilerek ülke çapında dağıtımı yapılmaktadır. İlçe ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Mudurnu'da depme helva olarak ta bilinir. Yapılışı: Un tereyağıyla kavrularak miyane haline getirilir. Şeker suda kaynatılır. Daha sonra elde çekiştirilerek liflenmesi sağlanır. Biraz dinlendikten sonra tepsiye tepilir. Un ve şeker iyice karıştırılarak yedirilmelidir. Tepsiye tepilen tatlı baklava gibi kesilerek servis yapılır. Kaynak: www.bolu.gov.tr/default_B0.aspx?content=304
Gıda
Görüntülenme Sayısı : 2358    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2017 Cuma