­ TABAKLAR CAMİİ | Kültür Portalı

Tabaklar Camii - Bolu

Adı Tabaklar Camii
Mah. Köy - Mevkii Tabaklar Mahallesi
Adres Tabaklar Mahalesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, İzzet Baysal Caddesi, 1 pafta, 12 ada, 28 parsel üzerinde yer alan cami; kitabesine göre H. 1315 (M. 1897) tarihinde yapılmıştır. Dikdörtgen planlı ve kubbe ile örtülü caminin revak kısmı yol açma çalışmaları esnasında kaldırılmıştır. Caminin kuzeyde ana cadde tarafına çıkıntı teşkil eden iki sütunlu ve aynalı tonoz ile örtülü revağa açılan cümle kapısı yer almaktadır. Kapı üzerinde kitabesi mevcuttur. Caminin ilk sıra pencereleri yuvarlak kemerli ve taş söveli; ikinci sıra pencereleri basık kemerli, taş söveli ve alçı şebekelidir. Kuzeyinde kadınlar mahfili yer almaktadır. Kıble duvarındaki kavisli bir niş şeklinde olan mihrap ve alınlığı çini kaplıdır. Kuzeybatı kenarında silindirik gövdeli bir minaresi bulunmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı -