­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Kaygana Mahallesi
Adres Kaygana Mahallesi MUDURNU-BOLU
Pafta 26-30-Zb
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Kaygana Mahallesi, 26-30-Zb pafta, 5 ada, 32 parselde yer alan yapı bodrum + zemin + 1 katlıdır. Ahşap karkas arası dizeme üstü sıvalıdır. Temel ve zemin kat taş dolgudur. Bodrum katında servis kapısı ve pencereleri mevcuttur. Yapıya zemin katta yer alan çift kanatlı ahşap kapı ile girilmektedir. 1. katta, sağdaki gönye tipi olmak üzere 2 ayrı çıkma oluşturulmuştur. Giriş kapısının yanındaki pencere hariç dikdörtgen formlu, giyotin tarzı pencereler kullanılmıştır. Sağ cephe bitişik nizamlıdır. Yapının sıvaları çoğunlukla dökülmüştür. Beşik çatı ile örtülüdür. Kaynak: Bolu Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 292    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2016 Pazartesi