­ BOLU TABAKLAR HAMAMI | Kültür Portalı

Bolu Tabaklar Hamamı - Bolu

Bolu merkez Tabaklar Mahallesi, 1 pafta, 3 ada, 8 parselde bulunmaktadır. XVI. yüzyılda Tahvil Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Tabaklar Hamamı, çifte hamam tarzında inşa edilmiştir. Kadınlar kısmı erkekler kısmına oranla oldukça küçüktür. Bütün duvarları moloz taş kullanılarak örülen hamamın saçakları taş silmelidir. Hamamın soyunmalık kısmı geçmiş dönemde yapılan bir yol çalışmasında yıkılmıştır. Bugün sadece soğukluk ve sıcaklık kısmını muhafaza etmektedir. Bütün duvarları moloz taş kullanılarak örülmüştür ve saçakları taş silmelidir. Soğukluk ve abdesthane bölümleri tonozla, sıcaklıklar ise kubbe ile örtülüdür. Köşelerde bir küçük hücre yer almaktadır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından işyeri ve kafeterya olarak kiraya verilmiştir.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Gezilecek Yerler

Hamam
Bolu şehir merkezindedir.
Tabaklar Mahallesi Merkez İlçe Bolu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12899    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2021 Pazartesi