­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Bitlis

Adres İnhisar Cad.No:11-13
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLKİYET SAHİBİ
Genel Tanım dikdörtgene yakın bir plan arz eden yapı iki katlı ve düz damlıdır.
Yapılan Onarımlar Mülkiyet Sahibi
Ayrıntılı Tanımı bitlise özgü düzgün kesme taşla inşaa edilen iki katlı yapının kat ayrımı ahşap hatılla sağlanmışştır.taşınmazın güney cephesinde iç mekana girişi sağlayan biri yuvarlak kemerli diğeri basit formda iki kapı bulunur.ayrıca bu cephede üst kata girişi sağlayan kapıya çıkan sonradan yapılmış bir merdiven yer alır.zemin kat cephesinde her iki kapının üzerinde de birer adet pencere açıklıkları mevcuttur.birinci kat cephelerinde yer alan dikdörtgen formlu pencereler ise kemer alınlıklı olup ikiz pencere şeklinde düzelenmiştir.sıkıştırılmış düz toprak damla sonlanan taşınmazın saçak kısmı hafif dışa taşkındır.taşınmaz 242 envanter nolu yapıyla bitişiktir.
Tescil Kararı DKTVKK 16.05.1991 Tarih ve 715 sayılı karar