­ KONUT (MALİYE LOJMANI) | Kültür Portalı

KONUT (MALİYE LOJMANI) - Bitlis

Mah. Köy - Mevkii Merkez-Atatürk Mah.
Adres -
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLKİYET SAHİBİ
Genel Tanım Kare planlı, üç katlı taşınmaz sonradan çatıyla kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Üç katlı taşınmazın inşasında düzgün kesme taş malzeme kullanılmıştır. Üç katlı yapının kat ayrımları ahşap hatıllarla sağlanmıştır. Giriş doğu cepheden sağlanır. Taşınmazın giriş katı sıvalı olup dikdörtgen formda, mazgallı ve simetrik olarak yerleştirilmiş üç adet pencere yer alır. Birinci kat seviyesinde ise yine dikdörtgen form da üç adet ikiz pencere bulunur. İkinci katta da üç adet üçüz pencere bulunmakla beraber diğer kat pencerelerinden farklı olarak bu katta yer alan pencereler kemer alınlıklara sahiptir. Pencere sayılarının ve düzenlemelerinin katlara göre farklılıkları dikkat çeken unsurdur.
Tescil Kararı DKTVKK 01.12.1989 Tarih ve 317 sayılı karar