­ NOHUTLU MANTI | Kültür Portalı

Nohutlu Mantı - Bilecik

• 2 su bardağı pişmiş nohut
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • yeteri kadar un

Nohutlu Mantı Nasıl Hazırlanır

Ilık su ve tuz içerisine un karıştırılarak yoğurulur, parçalara bölünerek oklava ile açılır, kibrit kutusu büyüklüğünde kareler halinde kesilir. Pişmiş nohutlar bir kapta ezilir, kare hamurların içine küçük küçük konularak köşeleri birleştirilir. Hazırlanan parçalar yağlanan tepsiye sırayla dizilir, daha sonra hafif ateşin üzerine konulur, pembe kıvamına geldikten sonra ateşten alınır. Kaynamış su, mantıların üzerini kaplayıncaya kadar dökülür. Mantı suyu çekinceye kadar ateşte bekletilir. Pişen mantı indirilerek hafif soğutulur ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.

Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005

Görüntülenme Sayısı : 12696    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2022 Çarşamba