­ BILDIRCIN KEBABI | Kültür Portalı

Bıldırcın Kebabı - Bilecik

Kullanılacak Malzemeler: 5 Adet bıldırcın 50 gr. tereyağı 2 adet patates 1 diş sarımsak 1 adet yeşilbiber 1 adet soğan Karabiber ve tuz

 

Hazırlanışı: Bıldırcının tüyleri yolunup tütsülenir ve güzelce yıkanır. Düdüklü tencerenin dibine tereyağı konur ve bıldırcınlar yağda hafif kızartılır. Üzerine 2 su bardağı su, 1 soğan, 1 diş sarımsak ve karabiber, tuz eklenir. 25 dakika pişirilir. Tencereden çıkartılarak mini fırın tepsisine alınır. Halka halinde kızartılan patates, yine halka halinde kesilen biber ve domates tepsiye dizilerek pembeleşinceye kadar bekletilir. Bakır tabağa alınarak özenle tanzim edilir. Sıcak servis yapılır.(Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005)

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1581    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi