­ SÜT BÖREĞİ | Kültür Portalı

Süt Böreği - Bayburt

Kullanılan malzemeler : 1 su bardağı süt veya yoğurt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı tereyağı, 3 adet yumurta, 250 gram kavrulmuş fındık, 3 su bardağı süt Hazırlanışı : Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır. Üzerine un ilave edilerek baklava hamuru gibi bir hamur yapılır. 14 – 15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir. Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir. Yufkanın açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta bir fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirilir. Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür.
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2054    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2017 Çarşamba