­ EŞKİ LAHANA | Kültür Portalı

Eşki Lahana - Bayburt

Kullanılan malzemeler : 250 gr. parça et veya kavurma, 1 kg. ekşi lahana (salamura) 1 su bardağı bulgur, 2 yemek kaşığı börek yağı, 1 adet kuru soğan (orta) , 1 çay kaşığı kırmızı biber, 2 yemek kaşığı salça (domates) , 1 tutam tuz. Hazırlanışı : Su ile et yaklaşık 20 dk. haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana ilave edilir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ, kırmızıbiber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içine konulur. Kavurma ile pişirilerek bu aşamada karışım ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1528    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2017 Çarşamba