­ BATMAN İÇLİ KÖFTE (KÜTÜLK) | Kültür Portalı

Batman İçli Köfte (Kütülk) - Batman

Malzemeler: ½ kg. İnce bulgur ½ kg. Yarma irmik (sımeyt) Tuz Kişniş:1 yemek kaşığı (dövülmüş olarak) İç Malzemeleri: 4 büyük baş sotelenmiş kuru soğan ½ kg. kuzu kıyma ½ demet maydanoz Karabiber Yenibahar (Not: Arzu edilirse ceviz içi eklenebilir) Hazırlanışı: Soteleşen soğan yağda öldürülür. Kıyma ilave edilir, kavrulur. Maydanoz, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edilip soğumaya bırakılır. Dış malzemeler bir tepside ½ saat ıslatılıp dinlendirilir. Daha sonra iyice yoğrulur. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. ½ saat dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp köfteler açılır. İçine hazırlanan harç konup kapatılır. Tuzlu ve az yağ ilave edilmiş suda 10-15 dakika kaynatılır. Yüzeye çıkanlar toplanıp servis tabağına konur.
Yemek
Görüntülenme Sayısı : 3685    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2017 Çarşamba