­ UNLU ISPIT DOLMASI | Kültür Portalı

UNLU ISPIT DOLMASI - Bartın

UNLU ISPIT DOLMASI Malzemeler 1 kg ıspıt yaprağı 2 su bardağı mısır unu 2 su bardağı beyaz un 2 adet soğan Yeteri kadar su Tuz Nane Pul biber Karabiber Üzeri İçin 1 adet soğan 3 diş sarımsak 3 adet domates Yapılışı Taze ıspıt yaprakları temizlendikten sonra haşlanır. Ayrı bir kapta un ve mısır unu su ile hamur haline getirilip yoğrulur. Ardından doğranan soğanlar ve baharatlar ilave edilir. Hazırlanan iç yaprağa konularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri için hazırlanan sos dökülerek yeterince su konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Piştikten sonra servis edilir.
Sebze/Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 829    Eklenme Tarihi : 05 Kasım 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba