­ PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI | Kültür Portalı

PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI - Bartın

PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI Malzemeler Hamuru İçin 1 kg un 2 yumurta Tuz Su Harcı İçin 1 kg kıyma 3 soğan 1 su bardağı pirinç 1 bağ maydanoz Tuz Karabiber 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tavuk suyu Yapılışı Hamur için gerekli olan bütün malzemeler yoğrulur. Sıvıyağ ve margarinin içine soğan, kıyma baharatlar eklenerek kavrulur. Pirinçle beraber su da ilave edilir. Harç suyunu çektikten sonra üzerine maydanoz eklenir. Hazırlanan mantının hamuru oklavayla açılır ve 3-4 cm büyüklüğünde kare kare kesilir. İçine harçtan bir miktar koyulur. Uçları birleştirilerek bohça şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilen mantılar fırında pişirilir. Pişen mantı fırından çıkarıldıktan sonra üzerine tavuk suyu dökülür ve mantının suyu çekmesi beklenir. Soğuyan mantı servis edilir.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 572    Eklenme Tarihi : 09 Ekim 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba