­ GICIR | Kültür Portalı

GICIR - Bartın

Malzemeler 7 bağ gıcır Yarım su bardağı sıvıyağ 3 soğan 1 baş sarımsak 1 yumurta 5-6 adet yeşilbiber Tuz Pulbiber Yapılışı Yıkanan gıcırlar doğranır ve haşlanır. Sıvıyağda soğan, biber, sarımsak kavrulur. Haşlanan gıcırlar soğanlı karışıma ilave edilir. Karışım biraz daha kavrulduktan sonra tuzu ile pulbiberi de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar dökülür. Yemek piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.
Sebze/Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 472    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba