­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Balıkesir

Malzemeler, etli kuzu kemiği (2 kaburga göğsü), 500 gr. keşkeklik buğday, 250 gr. tereyağı, 1 kaşık salça, yeteri kadar tuz.

 

Yapılışı: Keşkeklik buğday bir gün önceden yıkanır ve haşlanır. Bir kabın tabanına etli kuzu kemiği dizilir ve üzerine de buğday konulur. Buğdayların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir. Ara sıra keşkek karıştırılır. Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su da ekleyerek yemek pişirilir. Etin piştiği de anlaşıldıktan sonra kemikler yemekten çıkarılıp kemikleri ayıklanıp yemeğin içine konulur. Yemek tahta bir kaşık ile dövülerek merhem haline getirilir. Sonradan eritilmiş kızgın tereyağı, karabiber ve kırmızı biber ve salça ilave edilerek ikram edilir.Yemeğin özelliği etin belli olmayacak kadar dövülmüş olmasıdır.

Kaynak: http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 720    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2017 Çarşamba