­ GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ | Kültür Portalı

Göğüs Hastalıkları Hastanesi - Balıkesir

Adı Göğüs Hastalıkları Hastanesi
Adres Soma cad. Balıkesir
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sağlık Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım 1945 yılında inşa edilmiştir. Geniş bir bahçe içerisinde yer alan dikdörtgen planlı kagir bina zemin + 1 katlıdır. Bitişik nizam 3 bölümden oluşmaktadır. Orta bölümdeki ana girişe demir korkuluklu çift taraflı taş merdivenlerle çıkılmaktadır. Zemin kat pencereleri basık kemerli kilit taşı motifli ikinci kat pencereleri ise dikdörtgen, söve taşı üzerinde kademeli geçiş görülmektedir. Yapının köşelerin de taştan diş kertiği süslemeleri bulunmaktadır. Kaynak: 2010 yılında Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' nce hazırlanıp İl Özel İdaresince bastırılan Kültür Envanteri kitabından alınmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 1945 yılında inşa edilmiştir. Geniş bir bahçe içerisinde yer alan dikdörtgen planlı kagir bina zemin + 1 katlıdır. Bitişik nizam 3 bölümden oluşmaktadır. Orta bölümdeki ana girişe demir korkuluklu çift taraflı taş merdivenlerle çıkılmaktadır. Zemin kat pencereleri basık kemerli kilit taşı motifli ikinci kat pencereleri ise dikdörtgen, söve taşı üzerinde kademeli geçiş görülmektedir. Yapının köşelerin de taştan diş kertiği süslemeleri bulunmaktadır.
Tescil Kararı BKTVKK’nun 19.11.1994- 3725

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 886    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi