­ SAATLİ CAMİ | Kültür Portalı

Saatli Cami - Balıkesir

İlçe merkezinde İsmet Paşa Mahallesi’ndedir. XIX.yüzyılın ikinci yarısında yerli Rumlar tarafından kilise olarak yapılmış, 1928’den sonra camiye dönüştürülmüştür. Dikdörtgen plânlı bir yapı olup, dört sütunlu, revaklı, akantus yapraklarıyla süslü bir kapıdan içeriye girilmektedir. Yapının planı haç düzeninde olup, orta bölüm küçük bir kubbe ile haçın kolları da tonozlarla örtülüdür. Kilisenin çan kulesi sonraki yıllarda saat kulesine dönüştürülmüş ve bu yüzden de Saatli Cami ismini almıştır.

Kaynakça: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İnanç-Kültür Turizmi
Ayvalık ilçe merkezinde İsmet Paşa mahallesindedir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
İsmet Paşa Mahallesi Ayvalık

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 25352    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2020 Perşembe