­ YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Yaprak Sarması - Aydın

Malzemesi: 500Gr üzüm yaprağı ½ Çay bardağı zeytinyağı 1 Adet soğan 250Gr pirinç 100Gr bulgur 1 Yemek kaşığı nane 1 Çay kaşığı karabiber 1 Yemek kaşığı tuz 100Gr taze peynir 100Gr kaymak Hazırlanışı: Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur. En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır. Yaprakların içine harç konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Çok düşük ateşte pişirilir. Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır. Arzu edilirse yoğurtla da yenebilir. Kaynak: Mihrinur Gülal
Sebze/Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 649    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba