­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Aydın

Malzeme: 1 kg buğday (aşurelik buğday), 1 kg kuzu eti, Tereyağı, tuz ve su. Hazırlanışı: 1 kg ayıklanmış ve yıkanmış buğday geniş bir tencerenin içinde kaynatılır. İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdaylar bir süzgeç içine alınarak suyu süzülür ve buğdaylar ezilir. Ayrı bir tencerede kaynayan etlerde et suyunun içerisinden çıkarılarak lif lif olacak şekilde parçalanır. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdaylar koyularak üzerine et suyu ilave edilerek karıştırılır. Yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra lif lif hazırlanan etler buğdayın içine ilave edilerek karıştırılır. Tahta kepçe ile karıştırılan keşkek, karıştırılırken ezilmeye devam edilir. Sakız kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Servis tabaklarına hazırlanan keşkeğin üzerine tereyağı ile kavrulan kırmızıbiberli sosu gezdirilerek sıcak servis yapılır. Aydın ve yöresi düğünlerinin başyemeğidir. Kaynak: Turgay AYDIN, Aydın Sofrası - 2000
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 917    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba