­ CAMİLİ GORGİT TABİATI KORUMA ALANI | Kültür Portalı

Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı - Artvin

Avrupa ve Orta Asya'yı içine alan geniş coğrafyadaki en büyük doğal yaşlı orman ekasistemlerini burada rastlanmaktadır. Ortamdaki ağaçların her biri anıt niteliğindedir. Bilimsel olarak GEF-II Projesi sahada uygulanmıştır. Biyosfet rezerv alanına sahip olup, biyolojik çeşitlilik açısından zengindir. Saf Kafkas Arı Irkı için gen koruma havzasıdır. Doğal yaşlı ormanı, her biri anıt olma özelliğine sahip ağaçları bünyesinde barındıran ve dünya doğal koruma kriterlerinden son derece önemli parametre olan doğal eski ormanlardandır.

Artvin Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Borçka İlçesi'ne 45 kilometre mesafeden başlar, minibüs ve daha küçük araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Borçka/Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7620    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2021 Çarşamba