­ KURŞUNLU ŞELALESİ | Kültür Portalı

Kurşunlu Şelalesi - Antalya

Antalya-Mersin karayolunun 15'nci kilometresinden sola dönülerek 7 kilometre daha gidince zengin florası olan, 33 hektar alana sahip, 18 metre yükseklikten dökülen, Kurşunlu Şelalesi'ne ulaşılır. Yedi adet küçük göletin küçük şelaleciklerle birbirine bağlandığı 2 kilometrelik bir kanyon içindeki şelale 1986 yılında ziyarete açılmıştır.

Fotoğraf: Gülcan Acar

Çevresindeki zengin flora ve fauna, burayı doğa yürüyüşü, bitki ve hayvanları gözlemleme gibi eko turizm faaliyetleri açısından öncelikli konumlardan biri haline getirmiştir. Tabiat parkı içinde yürüyüş yaparken tavşan, sincap, ağaçkakan, kaplumbağa ve diğer küçük hayvanlarla karşılaşmak mümkündür. Temiz havası ve büyüleyici manzarasıyla tabiat parkı, birçok ziyaretçiyi günübirlik dinlenme ve piknik için cezbeder. Ziyaretçiler için seyir terasları, oyun alanları, araç parkı ve diğer imkanlar da mevcuttur.

Fotoğraf: Servet Uygun

Kaynak: "Kurşunlu Şelalesi", Sonkaya, K., Antalya Tanıtım Kitabı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2016)

Antalya Gezilecek Yerler

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kurşunlu Şelalesi, Fettahlı, Aksu / Antalya
+90 (242)-433-22-18
info@kursunluselalesi.com.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 163426    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2021 Cuma