­ KAŞIK ATMASI | Kültür Portalı

Kaşık Atması - Ankara

MALZEMELER 2 bardak un 1,5 su bardağı su 1 adet yumurta Tereyağ Tuz YAPILIŞI Tuz, un, su, yumurta çırpılır, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilir. Bir tencerede su kaynatılıp, kaynayan suyun içine bir kaşık yardımıyla lokmalar halinde atılır. Arada bir karıştırılır, 2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine keş serpiştirilir ve kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 477    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba