­ ÇIKINAĞIL ASIDASI | Kültür Portalı

Çıkınağıl Asıdası - Ankara

MALZEMELER 500 gram un 3 yemek kaşığı tereyağı Alabildiği kadar pekmez YAPILIŞI Tereyağı eritilip içine pekmez dökülerek iyice ısıtılır. Tereyağlı pekmezin üzerine un ağır ağır dökülerek sürekli karıştırılır, bu karıştırma işlemi tereyağlı pekmez karışımı unla iyice yedirilinceye kadar kavrularak devam eder ve asıda hazırlanmış olur. Servis Asıda iyice soğuduktan sonra servis yapılır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 455    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba