­ ANKARA TAVA (FIRINDA) | Kültür Portalı

Ankara Tava (Fırında) - Ankara

MALZEMELER 7 kg et 2 kg pirinç 700 gram tereyağı 1 adet domates 100 gram yeşil biber Tuz YAPILIŞI En az bir gün önceden kesilip dinlendirilen toklunun (Bir yıllık erkek kuzu) kol ya da kaburgasının alt çeyreğinden hazırlanan etler zarlarından temizlenerek el ayası büyüklüğünde parçalara ayrılır. Özel bakır tavanın içerisine yerleştirilen etlerin üzerini örtecek miktarda su konur. Tuzu atılarak odunla ısıtılan tava fırınına verilir. Bu sırada fırın orta hararette olmalıdır. Etin fırında kalma suresi 5 saat kadardır. Fırından çıkan etin suyuna ayıklanmış pirinç salınır, tereyağı ilave edilir. İçine yeşil biber ve domates doğranır. Pişmesi için fırına verilir, pilavın fırında pişme süresi yaklaşık 40 dakikadır. Fırında pişen pilavın üzerine daha önce fırından çıkan etler döşenir; tekrar fırına verilerek 10 dakika daha kızartılıp servise hazır hale getirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1999    Eklenme Tarihi : 04 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe