­ MİTHAT PAŞA ANITI | Kültür Portalı

Mithat Paşa Anıtı - Ankara

Ulus’ta T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasının yanındadır. 1966 yılında T.C. Ziraat Bankası tarafından İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyelerinden Heykeltıraş Prof. Dr. Hüseyin Anka’ya yaptırılmıştır. Sadrazam Mithat Paşa’nın Tuna valisi iken çiftçilerin kredi ihtiyaçlarını karşılama amacı ile 1863 yılında kurduğu bu banka 103. kuruluş yıldönümü olan 21.11.1966 tarihinde bir törenle açılmıştır. Mithat Paşa’yı o zamanın giysileri içinde bir koltukta oturur şekilde betimleyen heykel büyük boydadır. Solda üç başak ve çark, sağda ise terazi, tabanda ise “ Mithat Paşa 1822–1884” yazısı yer almıştır.

Ankara Gezilecek Yerler

Anıt
Toplu ulaşım araçları ile sağlanır
T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasının yanı - Ulus/Altındağ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3609    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2019 Perşembe