­ ELMADAĞ KAYAK MERKEZİ | Kültür Portalı

Elmadağ Kayak Merkezi - Ankara

Elmadağ Kayak Merkezi Ankara’ya 26 kilometre uzaklıkta Elmadağ ilçesine bağlı Yakup Abdal köyünde yer alır. Kayak tesisleri ve dağ evinin bulunduğu Elmadağ ilçesi, kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği bir kayak ve dağcılık merkezidir.

Elmadağ kayak merkezinde kışın kar kalınlığı 30–40 santimetreyi bulmaktadır. Karın yerde kalış suresi ortalama 105 gündür. Merkezde 650 metrelik bir kayak parkuru ve 300 ve 650 metrelik 2 adet teleski bulunmaktadır.

Kayak merkezinde, lokanta ve kafeteryası bulunan turistik bir tesis olan Elmadağ dağ evinin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların kendi çalışanları için yaptırdıkları tesisler de bulunmaktadır.

Ankara Gezilecek Yerler

Kış Turizmi
Ulaşım toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.
Yakup Abdal köyü Elmadağ /Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 28562    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Ocak 2020 Salı