­ AMASYA ŞINGIR KEBABI | Kültür Portalı

AMASYA ŞINGIR KEBABI - Amasya

• 1.5 kg. kuzu kuşbaşı • 1 kg. ince palıcan • 1/2 gr. yeşil sivri biber (tatlı) • Tuz-karabiber Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir. Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak Tepoşlu (Bir nevi kapaklı bakır sahan) da 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 740    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba