Ayva Gallesi - Amasya
Ayva Gallesi Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet ayva
- 1/2 kg koyun boyun eti
- 200 g nohut
- 250 g toz şeker
- 4 su bardağı su
Ayva Gallesi Nasıl Yapılır
Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifleri istikametin de kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.
Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
AMASYA AYVA GALLESİ
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8602
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba