­ İĞNE OYASI ÜRÜNLERİ | Kültür Portalı

İğne Oyası Ürünleri - Amasya

Ürünün Yöresel Adı: İğne Oyası Ürün Türü: İğne Oyalı Örtü, Fular vb. Üretim Yeri: Amasya Üreticinin Niteliği: Kadın Üretimin Niteliği: Münferit Üretim Uygulanan Teknik: İğne Oyası Kullanılan Malzemeler: İpek, Naylon, Floş İplik, Mumlu İplik, İbrişim Kullanılan Araçlar: İğne, Makas Ürünün Geçmiş Kullanım Alanları: Mendil, oda ve yatak takımları, giysi ve baş süslemeleri, kese vb. ürünler Ürünün Günümüz Kullanım Alanları: Fular, giysi ve baş süslemeleri, farklı amaçlı örtüler, takılar, kese vb. hediyelik eşyalar Kullanılan Desenin - Motifin Yöresel Adı: Yılbaşı Çiçeği, Hercai Çiçeği, Şeker Çiçeği

Görüntülenme Sayısı : 7801    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba