­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Çay Mahallesi Samancı Sok. No: 16 Gümüşhacıköy
Adres Samancı Sok. No: 16 Gümüşhacıköy
Vakfiye -
Genel Tanım Çay Mahallesi üzerinde bulunan konut ahşap-karkas malzemeden yapılmış olup, girişin üzerinde altı adet pencerenin açıldığı bir çıkma yer alır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Su basman seviyesine kadar moloz taş duvar vardır. Zemin kat sağır ve toprak sıvalıdır. Sonradan açılmış bir tek küçük pencere, bu cephede yer alır. Çıkma altı ahşap, profilli konsoldur. Üst kattaki pencereler giyotin sistemlidir. Pencere demirleri orijinal süslemeli ve cumbalıdır. Tüm pencerelerin üzerinden geçen yatay bir ahşap bant cepheyi bölmektedir. Saçak altında da ahşap bir konsol vardır. Saçaklar geniş ve altları ahşap kaplamalıdır.
Tescil Kararı A-2131

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 329    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe