­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hasan Naim Aydın-Mehmet Reşat Aydın-Nimet Kuran
Yapım Tarihi 20. yy.
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Savadiye Mahallesinde geniş bir arazi üzerinde bulunan konut karşılıklı iki yapıdan oluşmaktadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Karşılıklı selamlık ve harem kısmından oluşan yapılar bağdadi duvardan inşa edilmiştir. Selamlık bölümü üç katlı olup, kapı, pencere ve tavanlar ahşaptandır. İki katlı olarak düzenlenmiş olan, harem kısmında kapı ve pencere kanatları, tavanlar ahşaptandır. Haremdeki çıkmalı kısım ahşap direk üzeri iki adet bursa kemerli ve alt kısımları ahşap bindirmelidir. Kapı üzeri üç sıra ahşap bindirmeli diğer kısımlar tek bindirmelidir. Üzerleri s kıvrımlı bordür arası gül motiflerinin yer aldığı, kalem işi ile süslüdür. Üst örtü kırma çatılı olup oluklu kiremitle kaplıdır. Aynı parselde bulunan iki bina da bodrum katlı iki katlı ahşap çatkılar arası kerpiç dolgu olarak inşa edilmiş yapı kompleksidir