­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Mah. Köy - Mevkii -
Adres Gazimahbup Mahallesi Merzifon
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Gazi Mahbup Mahallesinden kentsel sit alanı dışında kalan yapı önündeki binanın yıkılması sonucu ortaya çıkmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum üzerine iki katlı inşaa edilen yapı, hımış ve bağdadi tekniğinde yapılmıştır. Orta sofalı Osmanlı plan tarzında olan konutun ikinci kat sofası dışa eliböğründelerle cumbalı olarak çıkıntılı yapılmıştır. Katlarda orta sofanın her iki yan cephesinde odalar yer almaktadır. Yapıda dikdörtgen açıklıklı giyotin tarzı pencereler kullanılmıştır. Üst örtü ahşap kırma çatılı olup alaturka kiremitle örtülüdür. Çatıda teras kat uygulaması görülmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1156    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba