­ ÇEŞME | Kültür Portalı

Çeşme - Amasya

Yapım Tarihi H.1123
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Sofular mah. Fevzi Paşa Mah. Bulunan çeşme mermer ve köfeki taşından yapılmıştır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Akmaz durumda bir cephe çeşmesi olan çeşme mermer ve köfeki taşından yapılmıştır. İki kademeli sivri kemerli niş biçiminde düzenlenmiştir. Çeşmenin üstü profilli bir silme ile sonuçlanmaktadır. Nişin üzerinde dikdörtgen mermer levha üzerinde dört satırlık sülüs bir yazıt bulunmaktadır. YAZIT. 1-1123 senesinde Sultan Mehmet Çelebi Hazretlerinin Merzifon için 2- Teşriflerinden inşa............................................... Buyurdukları çeşme olup 3-1343 senesinde Merzifon Askeri Şifa Yurdu tarafından 4-İşbu büyük caddenin yaptırılması sırasında tekrar tamiran inşa eylenmiştir
Orjinal Kullanım Çeşme

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 379    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi