­ BUĞDAYLI CAMİ | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Anıt

Yapan
Kültür Dönemi Osmanlı
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Bahçe içerisinde ahşap-kerpiç malzeme ile inşaa edilmiş, yarım kırma çatılı, marsilya tipi kiremitle örtülüdür
Koruma Durumu C
Taşıyıcı Yapı B
Üst Yapı B
Dış Yapı B
Süsleme Elemanları C
Rutubet A
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapının restorasyonu yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanım Kuzey cephedeki girişin bulunduğu bölüm yan duvarlardan daha geriye çekilerek son cemaat şeklinde bölüm oluşturulmuştur. Harime çift kanatlı ahşap kapı ile girilmektedir. Dikdörtgen harimin (ibadet mekanı) ahşap direklerle taşınan mahfil yerleştirilmiştir. Tavan araları çıtalı ahşap kaplamalıdır. Mihrap depremde yıkılarak tamamen ortadan kalkmıştır. Minver basit işçiliklidir. Haremin aydınlığının her pencereye açılmış, dikdörtgen pencereler sağlamaktadır. Kısa tutulmuş ahşap minare kuzey batı köşede olup silindirik gövdeli balkon şerefelidir. Mihrabın bulunduğu güney duvarı büyük ölçüde yıkılmıştır. 1996 yılında meydana gelen depremde bu yıkıntı ile beraber yan duvarlarında da yarılmalar deformeler gözlenmektedir. Dikkat çekici herhangi bir süsleme ve mimari unsur taşımamaktadır
Su VAR
Elektrik VAR
Isıtma VAR
Orjinal Kullanımı Cami
Bugünkü Kullanımı Cami
Önerilen Kullanımı Cami
Tescil Kararı 75
Yayın Dizini

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 204    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi