­ HAMAMÖZÜ ARKUT BEY KAPLICALARI | Kültür Portalı

Hamamözü Arkut Bey Kaplıcaları - Amasya

Hamamözü Arkut Bey Kaplıcaları'nın tarihi kesin olarak bilinmese de Antik Çağ'dan bu yana kullanılan küçük bir hamam ve havuz bulunmaktadır. Bugünkü adını Selçuklu beylerinden Arkut Bey’den almıştır. Ayrıca Arkutbey Kaplıcası'nın dışında, yine şehir merkezinde Turizm İşletme Belgeli bir adet Termal Otel mevcuttur. Bu termal tesis 138 yatak kapasitelidir. Sıcaklığı 42,5 derece civarında olan termal tesisteki kaplıca suyunun kronik ağrılı romatizmal hastalıklara, sinir sistemi hastalıklarına, beyin çarpması sonucu oluşan felç ile çocuk felci sonrasında, kalp-damar ve tansiyon rahatsızlıklarında, ruhsal bozukluklarda, bel fıtığı veya siyatik sorunlarında, kadın hastalıklarında, hormon düzensizliğinde, cilt hastalıkları ve kepeklenmede yararlı özellikleri olduğu bilinmektedir.

Hamamözü Arkut Bey Kaplıcalarına Nasıl Gidilir?

Amasya’ya 90 kilometre mesafedeki Hamamözü ilçe merkezinde, Laçin yolu üzerindedir. Ulaşımı Hamamözü belediyesi araçları tarafından sağlanmaktadır.

Amasya Gezilecek Yerler

Kaplıca
Termal Turizmi
Amasya’ya 90 kilometre mesafedeki Hamamözü İlçe merkezinde, Laçin yolu üzerindedir. Ulaşımı Hamamözü belediyesi araçları tarafından sağlanmaktadır.
Hamamözü/Amasya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 31870    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ekim 2021 Salı