­ ABDİGÖR KÖFTE | Kültür Portalı

Abdigör Köfte - Ağrı

Malzemeler 1 kg dana bonfile 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 çorba kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 paket toz bulyon 500 gram tereyağı 1 kg baldo pirinç, tuz Garnitür için: 2 adet patlıcan 250 gram sivri biber 1 bağ maydanoz, 1 kg domates Yapılışı: Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 25 dakika daha dövün. Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un ekleyip yoğurun. Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. 2 tatlı taşığı tuz ekleyin. Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın. Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın. Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün. Tencereye 150 gram tereyağı koyun. Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin. 2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın. Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun. Köfteleri, tereyağında kavurun. Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın. Üzerine köfteleri bırakın. Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosunu ilave edin. Garnitürle süsleyerek servis yapın. Kaynakça:" (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2363    Eklenme Tarihi : 09 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba