­ PİYADE ALAY KOMUTANLIĞI ŞEHİTLİĞİ | Kültür Portalı

Piyade Alay Komutanlığı Şehitliği - Ağrı

Mah. Köy - Mevkii Tahir Geçidi Mevkii
Adres Piyade Alay Komutanlığı Eleşkirt /Ağrı
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Savunma Bakanlığı
Yaptıran Piyade Alay Komutanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Ağrı ili, Eleşkirt ilçesi, Erzurum-Eleşkirt yolu üzerinde, Piyade Alay Komutanlığı sahasında bulunmaktadır.
Taşıyıcı Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Erzurum-Eleşkirt karayolu üzerinde, ilçe girişte yolun sağında Piyade Alay Komutanlığı sahası içinde yer alır. Girişi doğudan sağlanan şehitlik etrafı 10x10 m ölçülerinde tuğla duvarla75 cm yüksekliğinde örülerek koruma altına alınmıştır. Şehitlik ortasında 2x2 m ölçülerinde mermer kaplamalı kaide üzerinde 50 cm içeri çekilerek oluşturulan ikinci kaidenin üzerine 2 m lik bir mermer kaplamalı sütunun oturtulmasından meydana getirilmiş bir abide yer almıştır. 1962 yılında Birinci Dünya Savaşı’nda şehit olan askerler için Piyade Alay Komutanlığı tarafından yaptırılmış olup2000 ve 2008 yıllarında restore edilmiştir.
Yayın Dizini Doç.Dr.Yusuf ÇETİN Ağrı Kültür ve Doğa Varlıkaları Envanteri 2013
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2343    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Nisan 2014 Cuma