­ KABURGA DOLMASI | Kültür Portalı

Kaburga Dolması - Adıyaman

• 1.5 kg kuzu kaburga (ön kol olursa daha iyi olur)
  • Az miktarda biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır

Öncelikle pirinç yıkanıp süzülür. Tencerede tereyağ eriterek pirinç ve bademi kavulur. Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırılır, kalan karışıma 1 adet su bardağı su eklenip pirinç yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pilav soğuduktan sonra pul biber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayrılan pirinçli karışım eklenerek iyice karıştırılır. Kaburga iç pilavla doldurulduktan sonra sağlam bir iplikle dikilir. Kaburga dolması büyük bir metal süzgece yerleştirerek üzeri uygun bir kapakla kapatılır. Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirilir. (suyun süzgece değmemesine dikkat edilmeli.) Buharda yaklaşık olarak 3 saat kadar pişmeye bırakılır. Daha sonrasında ise biber salçasına karabiber ve az bir şey su ekleyip karıştırılır. Kaburga dolmasını fırın tepsisine koyup salça üzerine sürülür. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilir.

Kaynak: Adıyaman Cemile yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ

Görüntülenme Sayısı : 2962    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2023 Pazartesi