­ MOZAİK DÖŞEMELİ YAPI KALINTISI | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Sit

Mozaik Döşemeli Yapı Kalıntısı - Adana

Adı Mozaik Döşemeli Yapı Kalıntısı
Mah. Köy - Mevkii Karlık Köyü
Adres Karlık Köyü Yüreğir/ADANA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Karlık Köyünün kuzeyinde Ayşe Aydın'a ait taşınmaz üzerinde yer almaktadır.Kabayonu taş bloklardan oluşan temeller üzerinde taban mozaği yer almaktadır.Mozaik alanın müzesince tespitinin yapıldığı ve belirli dönemlere ait kontrol edilerek üzerin örtüldüğü müze müdürlüğünce sözlü olarak ifade edilmiş olup alanın 2863 sayılı yasa kapsamında tescil edilmediği yapılan incelemelerde anlaşıldı.Taban mozağinin bir bölümü taşınmaz üzerindeki tek katlı yığma yapım tekniğinde inşa edilmiş evin altındadır.Mozaik döşemenin gördüğümüz bölümünde dairesel form içinde bir kuş bu figürün pençesinde ise bir kertenkele figürü işlenmiştir.Teras teserraları büyük olan bu mozaik olasılıkla Bizans Dönemine aittir.Bölgede yapılan incelemelerde baska antik yapı kalıntısı üzerinde rastlanılmamıştır.Mozaik tabanlı yapı kalıntısı doğu batı uzantısındadır.
Tescil Kararı 3017
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 90    Eklenme Tarihi : 07 Nisan 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2015 Salı