­ ARKEOLOJİK ALAN | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Sit

Arkeolojik Alan - Adana

Adı Arkeolojik Alan
Mah. Köy - Mevkii Alapınar Köyü
Adres Alapınar Köyü Kozan/ADANA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Köyün güneybatısında yer almaktadır.Burada kaynayan suyun oluştuğu birikintinin iki tarafında hamam kalıntısı su kemeri izleri ve oldukça tahrip olmuş bir höyük bulunmaktadır.Hamam kalıntısı almaşık tuğla örgülü ve kireç harçlıdır.Bir duvar parçası suyun doğu yöbnünde kopmuş şekilde durmaktadır.Hamamın asıl in-sitü olan bölümü ise suyun batı tarafındadır.Bu bölgede köşe yapan mekanlara ve bir tonoz izine rastlanır.Buradaki duvar örgüsü moloz taş örgülü ve kireç harçlıdır.Yapı kalıntısının hemen güneydoğusunda sürüme dayalı tarımsal faaliyetlerden dolayı oldukça düzleşmiş bir höyük tespit ettik.Höyük üzerinde oldukça yoğun bulunan çatı kiremitleri dikkat çekicidir.Bunun dışında yine yoğun olarak seramik gövde kulp ve kaide parçaları da bulunmaktadır.
Tescil Kararı
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 61    Eklenme Tarihi : 03 Haziran 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Haziran 2015 Çarşamba