Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 2 yumurta • Un • Tuz • 1,5 su bardaðý yað Þurup için: • 4 su bardaðý toz þeker • 3,5 su bardaðý su • Limon suyu Hazýrlanýþý: 2 yumurta, biraz tuz ve alabileceði kadar un ilave edilerek bir beze hamur yapýlýr. Hamur normal kalýnlýkta açýlarak ikiþer santim kalýnlýkta þeritler halinde kesilir. Orta kýsmýndaki þeritler uzun olacaðýdan ortadan bölünür. Hamurlar 1,5 su bardaðý yað ile küçük ve derin bir tavada kýzartýlýr. Kýzaran hamurlar çatal ile rulo þeklinde sarýlarak daha önce hazýrlanan soðumuþ þuruba atýlarak süzülür. Sunum ; tatlýlar gül þeklinde, servis tabaðýnda soðuk olarak sunulur. Gül Baklavasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2